
Mediji o nas
Zakaj sodi med izbrane kandidatke? Malim sirarjem je v Sloveniji pridobila takšen status, da se je slovensko sirarstvo začelo končno razvijati v vseh dimenzijah kakovosti. Uspelo ji je preprečiti prevlado lobijev velikih proizvajalcev, ki so male vse bolj onemogočali. Irena Orešnik svoje ideje in ljubezen do sirjenja uresničuje v okviru Sirarstva Orešnik, ki ima sedež v Šentjoštu nad Horjulom
» Preberi več
Irena Orešnik: kandidatka za Slovenko leta 2016vir: jana.si 
Na kmetiji pridelajo od 40.000 do 50.000 litrov kozjega mleka na leto. To slovi kot izjemno lahko, zato je nadvse primerno za otroke, bolne in ostarele ljudi. Tretjino ga spremenijo v jogurt, ki mu dodajo različne okuse, iz preostalega pa pridelajo sir, skuto in sirotko. Miniaturna sirarna ni nič večja od običajne garaže v enodružinski hiši. Prostor, obdan s keramiko in opremljen s predpisano tehnologijo » Preberi več
Pepelnati kozji sir s Šentjoštavir: slovenskenovice.si 
Z malo sirarno, če delaš podobne izdelke kot jih delajo velike mlekarne ni mogoče biti konkurenčen. Vedno pa je mogoče konkurirati z izdelki, ki so drugačni, in ki so boljši. Upam si trditi, da vsi tisti, ki razmišljajo na ta način, nimajo težav s prodajo. Vsi tisti, katerih razmišljanje pa je razpeto med kmečkim in industrijskim pa imajo težave, kajti z enakim izdelkom danes potrošnika » Preberi več
To smo dolžni ohraniti in dati otrokom!vir: radio.ognjisce.si 