Pestrejša paleta okusov in pomemben del svetovne dediščine

Trudimo se proizvajati na čim bolj naraven in tradicionalen način. Naši izdelki so iz surovega, nepasteriziranega mleka (izjema sta le jogurt in albuminska skuta, ker postopek izdelave tega ne dovoljuje).

Surovo mleko vsebuje vse snovi mleka v neokrnjeni obliki, ki so človeškemu organizmu lažje dostopne, kot iz mleka, ki je toplotno obdelan. S pasterizacijo uničimo v mleku vse encime in večino vitaminov, ko so občutljivi na toploto. Spremenjen in manj dostopen je tudi kalcij.

Beljakovine in maščobe se pri pasterizaciji spremenijo in jih teže izkoristimo. 

Plemenske živali

Po prehodnem naročilu je pri nas možno kupiti kozice - mladice, kozle, občasno pa tudi odrasle koze, ki že dajejo mleko.

Meso in klobase

Sezonsko je pri nas mogoče kupiti kozličevino. Občasno ponujamo tudi kozje klobase, brez dodane svinjine in konzervansov.