Poletna paradižnikova juha s kozjo albuminsko skuto in baziliko

  • Čas priprave: 9 minut
  • Zahtevnost: ★/5
  • Število oseb: 4

Sestavine:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 velika čebula
  • 4 stroke česna
  • Sol, poper
  • 1,5 kg paradižnika ali 1kg paradižnika iz konzerve
  • 1/2 čajne žličke suhega timijana
  • 4dcl jušne osnove ali vode
  • 2 zvrhane žlice nasekljane bazilike in dodatno za serviranje
  • 250g sveže albuminske skute

Priprava:

Nasekljajte čebulo in česen. Paradižnike olupite in odstranite semena.

V veliki kozici ogrejte olje, dodajte čebulo in pražite do mehkega. Dodajte česen, solite,
poprajte in pražite da zadiši. Dodajte narezane paradižnike in timijan.

Kuhajte na zmerni temperaturi približno 5 minut. Stalno mešajte. Dodajte jušno osnovo ( ali vodo) in baziliko. Dosolite in poprajte. Kuhate v v pokriti posodi cca 25 minut.

Gladko zmešate s paličnim mešalnikom. Postrežete z žlico albuminske skute, ki jo položimo v kosu na sredino krožnika. Potresemo s svežo baziliko.

Share on facebook
Deli s prijatelji

Komentar