- Čas priprave: 9 minut
- Zahtevnost: ★/5
- Število oseb: 4
Sestavine:
- 2 žlici olivnega olja
- 1 velika čebula
- 4 stroke česna
- Sol, poper
- 1,5 kg paradižnika ali 1kg paradižnika iz konzerve
- 1/2 čajne žličke suhega timijana
- 4dcl jušne osnove ali vode
- 2 zvrhane žlice nasekljane bazilike in dodatno za serviranje
- 250g sveže albuminske skute
Priprava:
Nasekljajte čebulo in česen. Paradižnike olupite in odstranite semena.
V veliki kozici ogrejte olje, dodajte čebulo in pražite do mehkega. Dodajte česen, solite,
poprajte in pražite da zadiši. Dodajte narezane paradižnike in timijan.
Kuhajte na zmerni temperaturi približno 5 minut. Stalno mešajte. Dodajte jušno osnovo ( ali vodo) in baziliko. Dosolite in poprajte. Kuhate v v pokriti posodi cca 25 minut.
Gladko zmešate s paličnim mešalnikom. Postrežete z žlico albuminske skute, ki jo položimo v kosu na sredino krožnika. Potresemo s svežo baziliko.