Pita s paradižnikom in kozjo skuto

  • Čas priprave: 45 minut
  • Zahtevnost: ★★★/5
  • Število oseb: 4

Sestavine

  • 400 g kvašenega testa kot za pico
  • 4 žlice kisle smetane
  • 200g kozjega sira iz kislega mleka ( rolada v oglju)- srednje zrela
  • 4 žlice tekočega medu
  • 200 g naribanega poltrdega kozjega sira ( lahko tudi kak drug sir, ki se raztopi)
  • Sveža materina dušica

Priprava:

Testo tanko razvaljamo in premažemo s smetano. Nato po njemu razporedimo na kolesca narezano kozjo rolado.

Vmes potresemo nariban sir. Kozji sir polijemo s tekočim medom (najbolje akacijev).

Pico pečemo deset do petnajst minut na najvišji temperaturi, ki jo lahko doseže pečica(med 250 in 300°C). Pico lahko pečemo tudi pod peko na kamnu. V tem primeru pečemo cca 7 min.

Pečeno potresemo s svežo materino dušico. Lahko dodamo karamelizirano čebulo ali pokapljamo z bazilikinim pestom. Med lahko namesto pred peko,dodamo tudi na koncu.

Share on facebook
Deli s prijatelji

Komentar