- Čas priprave: 45 minut
- Zahtevnost: ★★★/5
- Število oseb: 4
Sestavine
- 400 g kvašenega testa kot za pico
- 4 žlice kisle smetane
- 200g kozjega sira iz kislega mleka ( rolada v oglju)- srednje zrela
- 4 žlice tekočega medu
- 200 g naribanega poltrdega kozjega sira ( lahko tudi kak drug sir, ki se raztopi)
- Sveža materina dušica
Priprava:
Testo tanko razvaljamo in premažemo s smetano. Nato po njemu razporedimo na kolesca narezano kozjo rolado.
Vmes potresemo nariban sir. Kozji sir polijemo s tekočim medom (najbolje akacijev).
Pico pečemo deset do petnajst minut na najvišji temperaturi, ki jo lahko doseže pečica(med 250 in 300°C). Pico lahko pečemo tudi pod peko na kamnu. V tem primeru pečemo cca 7 min.
Pečeno potresemo s svežo materino dušico. Lahko dodamo karamelizirano čebulo ali pokapljamo z bazilikinim pestom. Med lahko namesto pred peko,dodamo tudi na koncu.