Ledena torta iz albuminske skute

  • Čas priprave: 120 minut
  • Zahtevnost: ★★★★/5

Tortna podlaga:

  • 140g mletih mandljevih piškotov ( Amareti)
  • 50g mehkega masla

Nadev:

  • 500 g kozje ali ovčje albuminske skute
  • 150g sladkorja
  • Lupina in sok dveh limon
  • 300 ml sladke smetane

Obloga:

  • 2 bio limoni
  • 85 g sladkorja
  • Maslo za model

Priprava:

Model premera 20 cm namastimo z maslom. Piškote zmešamo z maslom iz z maso obložimo tortno dno. Pomagamo si s hrbtno stranjo žlice.

Skuti dodamo sladkor, limonino lupino in sok in zmešamo z mešalnikom. Posebej stepemo smetano in jo vmešamo v skutino mešanico. Nadev zlijemo na piškotno dno, poravnamo in postavimo za 4 ure v zamrzovalnik.

Iz limon naredimo oblogo. Limone narežemo na tanke rezine. Prelijemo jih z malo vode, zavremo in kuhljamo 20 minut. Kuhane rezine dobro odcedimo.

V manjšo kozico damo sladkor s tremi žlicami vode. Počasi segrevamo da se sladkor raztopi. Dodamo limonine rezine. Povečamo ogenj in kuhamo dokler limonine rezine ne karamelizirajo ( 4-5 minut). Ohladimo in obložimo zmrznjeno torto. Vrnemo v zamrzovalnik.

Torto vzamemo iz zamrzovalnika 2 uri preden jo postrežemo ( ne sme popolnoma odmrzniti, temveč se le malo zmehča). Odstranimo tortni obroč in preložimo na tortni krožnik.

Share on facebook
Deli s prijatelji

Komentar