Rolada v oglju

Roladice so narejene iz kislega mleka. Na površini dodamo oglje, ki da siru poseben izgled, hkrati pa razkisli površino in naredi bolj blag okus sira.

Roladice so narejene iz kislega mleka. Na površini dodamo oglje, ki da siru poseben izgled, hkrati pa razkisli površino in naredi bolj blag okus sira. Sir je blagega okusa in ga je mogoče uporabljati kot dodatek solatam ali pa kot samostojno jed. Zraven se odlično podajo domače marmelade, kot so slivova, figova ali hruškova.

Povprečne vrednosti na 100g:

Takih sirov iz kislega mleka, kot jih je mogoče narediti iz kozjega mleka, ni mogoče narediti niti s kravjega, niti ovčjega mleka. Sveži sirčki iz kislega mleka so kremasti, rahlo kiselkastega okusa, nežni, pa vendar polnega okusa.

Iz istega lonca kislega mleka je mogoče narediti najrazličnejše sirčke. Neoblikovan, sveži sir , iz kislega mleka prodajamo v lončkih in ga je mogoče uživati brez dodatkov in kuhanja. Odličen je kot preprost namaz na kruhu. Z njim lahko namažemo palačinke, štruklje ali zavitek. Iz njega je mogoče narediti nežne cmočke za v juho ali pa prave cmoke, skratka, uporabi se ga lahko v vseh receptih , kjer je potrebna sveža kremasta skuta.

Kislo mleko lahko nalijemo v oblikovala najrazličnejših oblik. Tako delamo male okrogle hlebčke, srčke, rolade. Rolade navadno povaljamo v mešanico soli in oglja. Dodajamo jim rozine, brusnice, marelice, materino dušico z okoliških travnikov. Nadevamo jih z olivnim ali čemaževim namazom, ovijemo jih v panceto, skratka , s temi siri je mogoče izkoristiti domišljijo.

Sire iz kislega mleka prodajamo sveže ali zorjene. Na zorjenih se razvijejo kvasovke in plesni, ki dajo tem sirom značilno kozjo aromo in so prava poslastica za poznavalce kozjih sirov. Tako sveže , kot zorjene sire iz kislega mleka je mogoče uporabiti na različne načine, popečene na solati, za razne pite, narastke ali pa popečene na sendvičih ali preprosto s kosom svežega kruha in kozarcem belega vina.

Kadar berete tuje recepte, kjer omenjajo kozji sir, je navadno mišljen sir iz kislega mleka, saj večina receptov prihaja iz Francije, kjer so siri iz kislega mleka sinonim za kozji sir.

Share on facebook
Deli s prijatelji